Nieuws & referenties

“Op jezelf wonen in een psychiatrische kliniek”

Meer regie en zelfstandigheid voor cliënten, gastvrijheid en herstelondersteunend werken, dat zijn enkele basisprincipes voor de nieuwbouw van GGZ inGeest op locatie Bennebroek.

De psychiatrische kliniek bestaat uit een open afdeling, een gesloten afdeling en 27 appartementen. In totaal wonen hier bijna 100 cliënten. De burgemeesters van Hillegom en Bloemendaal verrichtten de officiële opening omdat de nieuwbouw precies op de gemeentegrens ligt.

Projectmeubilair specifiek voor psychiatrische instellingen

Tezamen met project- en teamleiders hebben we een volledige inventarisatie gemaakt van alle afdelingen en ruimten. Alle eisen- en wensen zijn hierin tot uitdrukking gekomen. Op basis daarvan heeft onze ontwerpstudio het zorgmeubilair en de kleurstelling geadviseerd. Een interieuradvies op maat voor alle ruimten: woonkamers, slaapkamers, een comfortroom en familiekamer, activiteitenruimten , opslagruimten, therapieruimten, kantoren, vergaderruimten, koffiekamers, afzonderingsruimten, wachtruimten en recepties.

Het inrichten van een psychichiatrische kliniek

Door intensieve samenwerking tussen GGZinGeest en Exsta zijn we geslaagd in ons voornemen om deze prachtige gebouwen sfeervol en doelmatig in te richten. Met een grote diversiteit aan kleuren, materialen en projectmeubilair heeft elke ruimte een aansprekende eigenheid gekregen.

En alles binnen budget, op tijd en volgens afspraak.

Impressie