Kwintes: eigentijds en modern beschermd wonen

Het voormalig verzorgingstehuis De Stolpe van Kwintes is omgevormd tot een eigentijds, modern beschermd wonen complex voor 65 bewoners. Op de eerste verdieping een aparte afdeling met kantoren en een vergaderruimte.

Elke verdieping heeft een eigen kleurencombinatie gekregen, welke terug te vinden is op de wanden in de centrale lifthallen en op de kaders rond de entreedeuren van de appartementen. De achterwand van de gezamenlijke keukens en pantry’s hebben elk een herkenbare print: bloeiende planten en kruiden. Deze prints zijn ook verwerkt in de bewegwijzerings- en huisnummerbordjes. Door de toepassing van kleur en prints wordt de oriëntatie in het 4 verdiepingen tellende gebouw uit begin jaren tachtig vergemakkelijkt. Daarnaast geven de zachte kleuren in combinatie de houtkleurige vloerafwerking een fijne lichte huiselijke sfeer.

Anet interieurs heeft voor het vernieuwde complex het inrichtingsconcept vormgegeven. Anet van de Vorst van Anet interieurs over de samenwerking met Exsta: “De toegepaste meubels zijn van Exsta, een fantastisch bedrijf met veel ervaring in zorgmeubilair met een eigentijds en hippe uitstraling.”

Kwintes ondersteunt mensen met psychosociale problemen en/of psychiatrische kwetsbaarheid. Mensen die zonder begeleiding niet zelfstandig kunnen leven en wonen. Kwintes vangt mensen op, begeleiden ze thuis of in een beschermde woonvorm.