Nieuwbouw Cello te gast in natuurlijke omgeving

De nieuwbouw aan de Heikant is energiezuinig en toekomstgericht ontworpen. Om in te kunnen spelen op toekomstige zorgvragen, is er specifiek aandacht besteed aan flexibiliteit en diversiteit in woonvormen. Verbinding met de natuur staat centraal in het ontwerp en is zowel binnen als buiten goed zichtbaar en voelbaar. Het nieuwe pand heeft veel voordelen: alles is op de begane grond met een interne verbinding voor medewerkers. Er zijn veel ramen zodat het binnen lekker licht is. Hierdoor zijn er goede ‘zichtlijnen’ wat voor medewerkers prettig is in het werken met cliënten.

Inrichtingsconcept huiskamers

Nieuwbouwproject `Heikant’ van Cello grenst aan natuurgebied de Nulandse heide en is hierdoor omringd door groen. De Nulandse Heide is een prachtig afwisselend natuurgebied met bos, heide, zandverstuivingen en vennen. Deze vier kenmerken vormen het uitgangspunt voor de inrichting van de vier huiskamers. Zo halen we de natuur naar binnen en zorgen we ervoor dat het gebouw te gast is in zijn omgeving.

De huiskamers zijn ruim opgezet zodat er hoekjes gemaakt kunnen worden waar cliënten apart kunnen zitten om te eten of een activiteit te doen. In het voor- en najaar kunnen bewoners al snel naar buiten doordat elke woning een overdekt terras heeft. Er is daarnaast een afgesloten binnentuin.