Nieuws & referenties

Coronaproof inrichten!

Hoe ziet het ‘nieuwe normaal’ en de ‘anderhalvemetersamenleving’ er binnen jouw instelling uit? Hoe zorg je ervoor dat de functie van de ruimte zoveel mogelijk in tact blijft? Hoe kun je de sfeer behouden met het oog op het welzijn van cliënten en medewerkers? Dat vraagt om een creatieve aanpak!
Lees meer »

Private shopping in onze showroom

Zoals onze klanten van ons gewend zijn, bieden we nog steeds een private shopping ervaring in onze showroom. In deze bijzondere tijden volgen we uiteraard wel de maatregelen van het RIVM op. Kom inspiratie opdoen en de meubels ervaren. De koffie staat klaar!
Lees meer »

Vacature Medewerker Verkoop Binnendienst

Wij zijn op zoek naar een Medewerker verkoop binnendienst Bij Exsta werken we al ruim 40 jaar aan onze missie: het creëren van een veilige en prettige leefomgeving voor cliënten binnen een (zorg)instelling. Kom jij het team van Exsta versterken om nóg meer cliënten een prettige leefomgeving te bieden?
Lees meer »

Happy @ Home

De fonkelnieuwe fauteuil doet dienst als warme en uitnodigende sfeermaker in het interieur. Door zijn aaibare rondingen oogt hij niet alleen zacht en vriendelijk, maar zorgt hij ook voor een geborgen gevoel èn een glimlach op je gezicht!
Lees meer »

Pieter Baan Centrum verhuist naar Almere

In september 2018 is het het Pieter Baan Centrum (PBC) verhuisd naar een deels nieuw pand op het terrein van Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek waar het centrum een eigen en zelfstandige vleugel van de kliniek tot zijn beschikking heeft gekregen.
Lees meer »

Groot Emaus: wonen, leren en vrije tijd op één plek

’s Heeren Loo heeft op het terrein van Groot Emaus in Ermelo nieuwbouw gepleegd voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Zij kunnen zich hier ontwikkelen in zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag.
Lees meer »

Ontmoeten op de Bilderdijkstraat

Samen met de bewoners en begeleiders hebben wij in de 4 gemeenschappelijke woonkamers een sfeervolle omgeving gecreëerd. Door middel van kleuren en passende meubels is er een mooie plek ontstaan om elkaar te ontmoeten.
Lees meer »

Nieuw thuis voor bewoners Middin

Ursulaland is een nieuw toekomstbestendig pand dat aan alle eisen voldoet voor de doelgroep en goed past bij de karakteristieken van de wijk Mariahoeve. Het nieuwe pand biedt een prettig nieuw thuis aan de voormalig bewoners van de locaties Spaarwaterstraat en Brugsestraat van Middin.
Lees meer »

De nieuwe B095 is véél meer dan alleen een bank...

Een bank verbindt niet alleen de zithoek, een bank is er vooral voor de 'zachte'momenten. Even met familie of begeleiding dicht bij elkaar zitten en de tijd voor elkaar nemen. De B095 is een karakteristieke en huiselijke bank, met fraaie details zoals de biezen die de contouren accentueren.
Lees meer »

Oude kliniek Parnassia in een nieuw jasje

Parnassia, specialist in psychiatrie, heeft hun oude kliniek aan de Monsterseweg in Den Haag compleet omgetoverd tot een eigentijds verblijf voor cliënten met een langdurige intensieve zorgvraag. Exsta heeft de volledige inrichting van de kamers mogen voorzien, evenals de plaza’s, rookruimte en comfortrooms.
Lees meer »

Mooi ontmoet sterk op Design District

Tijdens de laatste editie van Design District toonden wij onze allernieuwste stoel: de S084, het zusje van de S085. De opdracht van Exsta aan de ontwerpers van FLEX: een stoel die lekker zit, met een vormgeving van vandaag èn oersterk dus geschikt voor intensief gebruik.
Lees meer »

Nieuwbouw Leger des Heils: een comfortabel en veilig thuis

In het bijzondere gebouw aan de Sneeuwuil 1 biedt het Leger des Heils begeleiding aan 35 mensen met een verslaving. De begeleiding in het hostel is gericht op een zo volledig mogelijk herstel van het normale leven. Stabilisatie van verslaving en zorg voor de eigen leefomgeving zijn belangrijke doelen.
Lees meer »

Meisjesgroep Spirit: functioneel & sfeervol

Spirit Jeugd & Opvoedhulp heeft een besloten behandelcentrum JeugdzorgPlus voor jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar in Amsterdam. Voor de meisjesgroep heeft de studio van Exsta door het gebruik van zachte kleuren en fijne materialen een veilige, comfortabele en sfeervolle leefomgeving gecreëerd.
Lees meer »

Op maat gemaakt!

Bedenk de vormgeving, kies kleur, materiaal en afwerking en uw unieke meubel wordt in onze fabriek gemaakt. Ook onze eigen collectie meubels kunnen tot in detail aangepast en gepersonaliseerd worden.
Lees meer »

GGZ Breburg - nieuwe High & Intensive Care afdeling

Voor GGZ Breburg heeft Burobas het interieur ontworpen van hun nieuwe High & Intensive Care (HIC-) afdeling in Tilburg. De HIC is volledig bedacht vanuit de healing environment gedachte. Kleuren zijn zacht (prikkel-arm) en er is onderscheid gemaakt tussen de 3 afdelingen (Intensive, High en Medium Care).
Lees meer »

Ontmoeten in dagcentrum Schoolweg - Ons Tweede Thuis

Veiligheid, overzicht en persoonsgericht werken zijn de kernwoorden voor Schoolweg. Met deze kernwoorden als uitgangspunt heeft Exsta het woon- en dagcentrum, bestaande uit 3 gebouwen, ingericht.
Lees meer »

Collectie uitgebreid

Op Vakbeurs Facilitair introduceerden wij de uitbreiding van onze collectie. Lampen, vloerkleden, kussens, bijzettafeltjes, Exsta heeft het voortaan allemaal.We hebben een nieuw houtprogramma met hoge en lage tafels, in vele kleuren en maten. En met de vloerafwerking en raambekleding maken we uw inrichting compleet!
Lees meer »

Kliniek Herlaarhof ingericht zoals thuis

Een kruising tussen een standaard eigen woning met puntdak en een tuin met een vrijstaand huis in een vakantiepark, dat is Herlaarhof in Vught, een kliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Een tijdelijk herkenbaar en veilig thuis voor kinderen en jongeren met psychische problemen.
Lees meer »

Met plezier wonen in De Kwakel - Ons Tweede Thuis

Op Woonvoorziening De Kwakel in De Kwakel wonen jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in twee groepen van 7 cliënten. Zij hebben ondersteuning nodig bij hun dagelijkse bezigheden. Het wonen met anderen geeft hen de benodigde veiligheid, stimulans en huiselijkheid.
Lees meer »

Gebouw High Care Rivierduinen wint internationale prijs

Het ontwerp van High Care is als winnaar van Design & Health International Academy Award gekozen. Het gebouw heeft een effectieve samenhang tussen een humane omgeving en de functionele eisen voor veiligheid en toezicht. High Care huisvest cliënten met ernstige psychische problemen.
Lees meer »

Stoel S075: eigentijds en herkenbaar

Een stoel ontworpen met aloude basisvormen en tòch van deze tijd. Voortbouwend op onze collectie ontwerpt Burobas voor Exsta een eigentijdse stoel met herkenbaar karakter voor intensief gebruik. Het nieuwe ontwerp is breed inzetbaar en toepasbaar in verschillende omgevingen als woon- en eetkamers, slaapkamers.
Lees meer »

Gastvrijheid in De Nieuwe Valerius, ingericht door Exsta

GGZ inGeest en het VU Medisch Centrum gaan “De Nieuwe Valerius” samen gebruiken. Uitgangspunten bij de bouw en inrichting van De Nieuwe Valerius zijn het scheppen van een gastvrije omgeving en ontvangst voor patiënten en familie en het wegnemen van het stigma dat rond psychiatrie hangt.
Lees meer »

Ook leuk voor thuis

Een sympathieke fauteuil die u overal kunt gebruiken. De nieuwe fauteuil F050 is ontworpen door Burobas, in opdracht van Exsta. Compact, stevig, comfortabel en vooral mooi van alle kanten.
Lees meer »

Lovende woorden over comfortroom en familiekamer

GGZ inGeest voert een actief beleid in het terugdringen van separaties. Recentelijk is mede daarom een comfortroom gerealiseerd in Hoofddorp - locatie Spaarnepoort. Een prikkelarme en rustgevende ruimte die echt werkt!
Lees meer »

Banken B125, eindeloos variëren

Onze bankencollectie is uitgebreid met een nieuw concept. Door het groot aantal basiselementen laat het zich eindeloos variëren. Met de fauteuils, bankelementen, long-chairs en hockers bouwen wij uw gewenste zitgroep.
Lees meer »

Koningin Maxima opent het Oranje Huis Alkmaar - Blijf Groep

Het Oranje Huis is een blijf-van-mijn-lijfhuis nieuwe stijl; op een zichtbare locatie, waar slachtoffers van huiselijk geweld gewoon contact kunnen houden met hun partner, vrienden en familie.
Lees meer »

Brightsite VUmc - Oases voor Patiënten

Het VU medisch centrum besteedt in de nieuwbouw veel aandacht aan het concept 'healing environment'. Sommige faciliteiten krijgen daarbij extra aandacht bij de bouw en inrichting. Dit zijn de Brightsites van VUmc: 'oases' in het ziekenhuis en de poli.
Lees meer »

“Op jezelf wonen in een psychiatrische kliniek”

Meer regie en zelfstandigheid voor cliënten, gastvrijheid en herstelondersteunend werken, dat zijn enkele basisprincipes voor de nieuwbouw van GGZ inGeest op locatie Bennebroek.
Lees meer »

Vacature Interieurontwerper Zomer

I.v.m. zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega die onze Studio tijdelijk komt versterken van mei t/m augustus 2020.
Lees meer »

Mooi ontmoet sterk: nieuwe stoel S092

Met armstoel S092, een comfortabele kuip op 3 verschillend fraaie onderstellen, breiden we onze collectie uit. Deze stoel, inzetbaar als eetkamerstoel of meubel in de zithoek, is een èchte blikvanger!
Lees meer »