De kracht van dagbeleving in de Leyhoeve

Exsta heeft samen met de Leyhoeve een ruimte ingericht voor de dagbeleving, waarin vooral rust te vinden is. Bij het inrichten is rekening gehouden met de verschillende activiteiten. Één grote stamtafel voor gezamenlijke activiteiten zoals het maken van muziek, samen zingen, het werken met keramiek, vilt, bloemschikken of koken. De kleinere ronde tafel en de relaxfauteuils bieden gelegenheid voor rustige activiteiten, zoals lezen of een goed gesprek.

Een prettige dagbeleving kan bijdragen aan een gevoel van ‘erbij horen’ en van betekenis zijn. Het geeft tegelijkertijd structuur aan de dag, stimuleert het sociaal contact en prikkelt nieuwsgierigheid. Het geeft de dag kleur en kan er ook voor zorgen dat er minder eenzaamheid gevoeld wordt.

 

Laura van Son (Zorgmanager): “Vanuit talenten en kwaliteiten kijken naar de mens: dát is wat we op de dagbeleving doen voor onze collega’s en bewoners.”

De meeste mensen die gebruik maken van de dagbeleving hebben veelal een vorm van dementie of somatische zorgvraag (lichamelijke klachten), waardoor het vaak niet meer mogelijk is om in het dagelijkse ritme mee te draaien en er extra zorg of aandacht nodig is. Bovendien ontlast het ook de mantelzorgers om dat zij nu ook even tijd voor zichzelf hebben.

 

Jolijn Gielen-Vriezen (adviseur Wonen met Zorg): “Dankzij de fijne samenwerking met Exsta hebben wij een warme ruimte gecreëerd met hoogwaardig meubilair waar onze gasten een fijne dag mogen beleven. Door de ruime keuze in model, kleur en materiaal hebben wij het meubilair gebruiksvriendelijk en compleet naar onze zin kunnen samenstellen. Dit zorgt voor een warme ruimte voor onze gasten en medewerkers.”

 

 

Gastvrijheid en zorgzaamheid in woonlandschap de Leyhoeve

Woonlandschap de Leyhoeve is een woonconcept voor senioren. Centraal staan leefplezier, kwaliteit, woongenot en gastvrijheid met als uitgangspunt: samen aangenaam oud worden. De Leyhoeve biedt een zeer grote verscheidenheid aan huurappartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Een plek waar jong en oud heerlijk kunnen eten & drinken in de verschillende sfeervolle horecagelegenheden, en met prachtige ruimtes om te vergaderen & vieren.