Nieuwe bewoners nemen intrek in Maranathakerk

Na ruim een jaar verbouwen is de ingebruikname van de Maranathakerk in Rijnsburg een feit. De begane grond en de eerste verdieping van de monumentale kerk is omgebouwd tot een onderkomen voor jonge cliënten van ’s Heeren Loo.

Unieke details behouden

Verschillende elementen van de voormalige kerk zijn terug te vinden in de verschillende nieuwe ruimtes. Zoals de glas-in-lood ramen, de tegeltjes in de vloer bij de entree. Het orgel en de preekstoel staan nog op dezelfde plek: deze hebben nu een prominente plek in het Steunpunt, een ontmoetingsruimte voor cliënten en toekomstige bewoners. Ook een aantal kerkbanken zie je terug in het pand. De gemeente wilde dat het monumentale karakter van het kerkgebouw behouden bleef en dat het een maatschappelijke functie kreeg.

De nieuwe bewoners zijn jongeren met een verstandelijke beperking die deels permanent en deels parttime in de kerk wonen. Bij parttime wonen verblijven de cliënten de helft van de tijd thuis en de andere helft bij ’s Heeren Loo. Daarnaast zijn er vijf woonstudio’s voor cliënten die zelfstandig met begeleiding kunnen wonen.