Topaz: fijne plek aan de rand van de Zuidduinen

De locatie Overduin van Topaz ligt prachtig gelegen aan de rand van de Zuidduinen in Katwijk aan Zee en is specifiek bedoeld voor mensen met de ziekte Huntington.

De ziekte van Huntington is een erfelijke hersenaandoening. Cliënten met de ziekte Huntington krijgen last van verschillende klachten, zoals onwillekeurige bewegingen, verstandelijke achteruitgang en een verscheidenheid van psychische symptomen. Dit ziektebeeld verergerd na verloop van tijd.

 

Interieur

Interieurarchitect Anika van Vugt heeft de kleuren uit de duinachtige omgeving als uitgangspunt genomen om een rustig en harmonieus beeld te creëren. Dit beeld zorgt voor harmonie over de afdelingen met verschillende functies en inrichtingswensen. Medewerkers van Topaz kunnen hier werken en vergaderen. Cliënten van Topaz gaan hier naar de dagbesteding. Daarnaast heeft Anika de nieuwe kapel vormgegeven, een belangrijk ontmoetingspunt voor bewoners, familie en inwoners van Katwijk. Er worden diensten gehouden, maar ook activiteiten georganiseerd. Het is bovendien een fijne plek om de stilte op te zoeken. De kapel heeft een eigentijdse uitstraling gekregen met prachtige glas-in-lood ramen.