Van staal naar stoel!

In 1972 begon Exsta met de eerste stoel specifiek voor de zorg! Inmiddels maken wij een volledige collectie eigen meubilair in onze fabriek in Waalwijk. Met een oppervlakte van 3000 m2 zijn hier eindeloze mogelijkheden! De fabriek is voorzien van de nieuwste computer gestuurde lasapparaten en machines. Maar vergis je niet in de hoeveelheid handwerk voordat een meubel klaar is voor verzending. Exsta levert vakmanschap. En dat merk je in het gebruik.

 

 

In onze fabriek werken verschillende ambachten samen, zoals lassers, stoffeerders en de medewerkers van de assemblage. De basis van het meubel is een stalen frame. Eerst zagen we de stalen buizen in de juiste stukken. De buigwalsmachine buigt de meest complexe stukken. Hoe meer uit één stuk, hoe steviger het frame wordt. De delen lassen we vervolgens aan elkaar, deels met de hand, deels met een geavanceerde robot. Nu is het frame klaar voor de volgende stap in het productieproces: het poedercoaten.

 

Zoveel mensen, zoveel wensen

Afhankelijk van de wensen van onze opdrachtgevers, poedercoaten we de frames in de gewenste kleur. Je kan kiezen uit talloze kleuren en structuren! Ondertussen zijn de stoffeerders al druk met de volgende stap: het bekleden van het meubel. Dat begint natuurlijk met de keuze van de stof. Hierin is ontzettend veel mogelijk! We bieden een uitgebreide collectie meubelbekleding. Onze opdrachtgevers kunnen alles naar wens samenstellen. In de stoffeerderij maken we eerst de harde rompen zacht. Daarna snijden onze stiksters de panden uit de stof en naaien ze deze volgens het juiste patroon aan elkaar. Daarna trekken zij de hoezen over de rompen en maken ze de hoes goed vast.

Eindresultaat: mooi ontmoet sterk!

Uiteindelijk ontmoet het stoffeerwerk het gepoedercoate frame in de assemblage. Hier zetten we het meubel definitief in elkaar. En daarna is het klaar voor verzending! Vanuit onze fabriek in Waalwijk leveren onze chauffeurs zelf de bestelling bij onze opdrachtgever af. Zo wordt het plan dat in onze ontwerpstudio is bedacht werkelijkheid! En is onze missie geslaagd: het creëren van een prettige leefomgeving waarin cliënten zich thuis kunnen voelen. En dat doen we al 50 jaar met veel plezier!

Ben je op zoek naar een huiselijke omgeving die voldoet aan alles eisen die in de zorg worden gesteld. Of wil je eens een kijkje nemen in onze fabriek? Je bent van harte welkom! Binnen 6 tot 8 weken kunnen wij jouw wensen realiseren. Wij hebben het hele productieproces in eigen hand en zijn daardoor extreem flexibel. Neem gerust contact met ons op via info@exsta.nl of 0416-331166.