Nieuw Zeezicht: Dagbesteding 2.0

Op het woonzorgpark van ’s Heeren Loo in Ermelo ging een langgekoesterde wens in vervulling: de renovatie van het dagbestedingsgebouw Nieuw Zeezicht. Om te komen tot een keuze voor de juiste inrichting, passend en in lijn met de visie op dagbesteding en de visie op het gebouw, is er intensief contact geweest tussen Exsta en ’s Heeren Loo.

 

De visie van 's Heeren Loo

Nieuw Zeezicht heeft 18 ruimtes waar in totaal plek is voor zo’n 160 cliënten. Het gebouw is gerenoveerd met de visie dat er veel ruimte moet zijn voor ontmoeting. Matthijs Tempelman (Manager Zorg – Dagbesteding & Werk – ’s Heeren Loo) vertelt: “Om de visie gestalte te geven is gekozen voor een open gebouw, met ruime gangen, een grote ontmoetingshal met keuken en ruimte voor cliënten om te kiezen bij welke activiteit of type arbeid ze willen aansluiten op een dag. Op die manier kunnen we ruimte bieden aan de leervraag of behoefte die er is.”

Multifunctionele inrichting

Het interieurconcept van Exsta sluit naadloos aan bij de visie van ’s Heeren Loo. Matthijs Tempelman: “Het inventaris biedt ruimte voor multifunctionaliteit. Zo kan het ingezet worden bij activiteiten, arbeid én ontspanning. Het inventaris is uitwisselbaar per ruimte in stijl en kleurstelling. Dit maakt dat we goed  in staat zijn aanpassingen te doen wanneer de situatie daarom vraagt. Wat ons ook aanspreekt is het gemak waarmee het inventaris schoon gemaakt kan worden. Dit draagt bij aan een schone hygiënische werkomgeving. We zijn echt trots op het eindresultaat.”