Campus Kiezel: eigenwijs en herkenbaar

In juni 2023 openden de deuren van het Kindcentrum van zorgorganisatie Prisma, gelegen op de Campus Kiezel. Een eigenwijze, herkenbare en dynamische omgeving. Het is dé centrale plek voor alle kind- en gezinsvragen. Daarnaast vind je er orthopedagogische dagcentra en zijn er 32 studio’s met gemeenschappelijke ruimten. Hiermee is het kindcentrum ook een fijn en warm thuis voor kinderen en jongeren, als wonen in het eigen gezin voor hen niet langer mogelijk is.

De Kiezels

De belevingswereld van het kind is voor Pauwert Architectuur uitgangspunt voor het ruimtelijk ontwerp. De twee gebouwen zijn ingetogen vormgegeven met een lichte, stenen plint en een lichte, houten bovenwereld.

Kleuraccenten interieur

Incidentele kleur- & materiaalaccenten op gebouwniveau dragen bij aan de herkenning voor het kind. Gekleurde kasten (Kiezels) vormen samen met het gekleurde meubilair ankerpunten voor alle woongroepen. De Kiezels definiëren tevens de routing door het gebouw, en begeleiden de leefcirkels van ieder kind. De kinderen die het aankunnen zijn vrij om zich door het gehele gebouw en het landschap te bewegen, anderen kunnen kiezen voor een meer besloten leefomgeving.