Geluksmomenten, levensvreugde en plezier

LuciVer is een eigentijdse zorgaanbieder die zich kenmerkt door een rijk verleden, een van oudsher kloosterorganisatie in het groene Alverna. Zij bieden diverse vormen van zorg en ondersteuning voor ouderen. Begin 2022 zijn de deuren geopend van de nieuwbouw van verpleeghuis La Verna voor de eerste groep bewoners. Met 60 appartementen en 7 gezamenlijke huiskamers biedt LuciVer hier een nieuw thuis voor ouderen met een somatische en/of psychogeriatrische achtergrond.

Het ontwerp

Voor LuciVer staat kwaliteit van leven centraal. Een prettige veilige woonomgeving waar deskundig en professioneel personeel actief inspeelt op de wensen en behoeften van cliƫnten. Onze opdracht was dan ook duidelijk: de inrichting van de huiskamers moet dit uitstralen en helpend zijn om dit te bewerkstelligen. In de 7 verschillende huiskamers met elk een eigen sfeer hebben we de normen van LuciVer meegenomen bij het ontwerp.

Duurzaam gebouw

Het nieuwe La Verna is een bijzonder duurzaam gebouw met aandacht voor de omgeving. Verwarming vindt plaats door middel van bodemwarmte. De vaste verlichting bestaat uit energiearme LED verlichting en de energie die het gebouw nodig heeft wordt grotendeels opgewekt met eigen zonnepanelen op het dak. Alle leveranciers zijn geselecteerd op duurzaamheidscriteria en bij de inkoop van producten wordt rekening gehouden met de circulariteit van een product.