Verbinding en ruimte

Moviera biedt advies, hulp en veiligheid aan mensen die te maken hebben met huiselijk geweld en seksueel misbruik, zodat ze zo snel als mogelijk gesterkt en met een nieuw perspectief weer verder kunnen. De nieuwbouw van Moviera biedt openheid en verbinding met de buurt. Kinderen die met hun moeder zijn meegekomen krijgen de ruimte in de besloten tuin, maar kunnen ook veilig spelen in de buurt. De cliënten en hun kinderen verblijven in wooneenheden die op elke verdieping rondom de gemeenschappelijke ruimtes liggen. Afhankelijk van de instroom kunnen woon- en slaapkamers flexibel geschakeld worden.

 

UTRECHT

Het nieuwe pand in Utrecht is gebouwd in de wijk, in een buurt waar behalve woningen ook winkels, kantoorruimtes en sportscholen te vinden zijn. Het gebouw past qua volume en uitvoering mooi in het stedenbouwkundige geheel.

Kom je door de entree binnen, dan sta je meteen in het hart van het gebouw. Je hebt direct uitzicht op de tuin en er is een familiekamer waar partners/families elkaar kunnen ontmoeten en weer tot elkaar kunnen komen. Op de begane grond ligt ook een grote gemeenschappelijke ruimte voor bijeenkomsten, lezingen en verjaardagsfeestjes.

Arnhem

Het nieuwe pand in Arnhem ligt tegen een woonwijk aan, in een veilige en rustige omgeving. In en rondom het Moviera-gebouw zijn veiligheid, openheid en samenkomen de sleutelwoorden. Centraal in het gebouw, verdeeld over de verschillende verdiepingen, is er volop uitnodigende ruimte voor cliënten om elkaar te ontmoeten, te praten en hun ervaringen delen. In de besloten familiekamer kunnen cliënten hun bezoekende partners ontvangen om samen te werken aan het herstel van hun relatie.