80 Tiny Houses bij Neos in Eindhoven

Onlangs vierde Neos de opening van het nieuwe Neos wooncomplex aan de Boutenslaan, waar 60 jaar lang het Labrehuis was gevestigd. De huidige visie op maatschappelijke opvang vraagt een nieuwe manier van wonen en begeleiden; een duurzaam gebouw, met studio’s en appartementen voorzien van alle moderne faciliteiten, waar begeleiding gericht is op een snellere terugkeer naar een eigen woning in een wijk. Terug naar eigen regie door het vinden van werk, een stabiele financiële situatie en mensen om je heen die kunnen helpen.

 

Tiny House

Een mooie uitdaging voor Exsta om 80 studio’s en 16 appartementen in te richten! Hoe zorgen we ervoor dat elke studio voorziet in de behoefte van de cliënt èn sfeervol tegelijk is? Onze ontwerpstudio heeft na onderzoek naar ’tiny houses’ de conclusie getrokken dat we een multifunctioneel meubel moeten ontwerpen die voorziet in alle wensen en behoeften. Met de juiste combinatie van kleur en materiaal hebben we ervoor gezorgd dat de studio’s als ruimtelijk en huiselijk worden ervaren.

Het gebouw heeft 80 studio’s voor mensen die dak- en thuisloos zijn en passende coaching, stabiliteit en structuur nodig hebben. Bewoners hebben dus een eigen woonunit met een eigen voordeursleutel.

In het gebouw zijn tevens 16 appartementen beschikbaar voor diegenen die na een periode van opvang een tussenstap zetten naar een meer zelfstandige woonomgeving.