Nieuwe thuisbasis in Jaren-'30-stijl

In de rustige en bosrijke Woonwijk Eemeroord is hard gewerkt aan een nieuwe woonlocatie van Sherpa: Zwinstraat 1-3. Dit zijn twee geschakelde woningen voor de ouder wordende cliënten. De woningen, gebouwd en ingericht in een jaren-’30-stijl, ademen een fijne huiselijke sfeer uit. Elke woning biedt plaats aan 9 bewoners met een verstandelijke beperking en elke bewoner beschikt over een eigen studio, voorzien van een badkamer en pantry. De eigen studio biedt een fijne plek voor bewoners om zich terug te trekken, alleen te zijn, of overdag te rusten.

 

Gebalanceerde leefomgeving

In de gezamenlijke huiskamer zorgen de begeleiders voor ondersteuning en streven ze naar een evenwicht tussen gezelligheid en rust. Hierbij houden ze rekening met zowel groepsgerichte als individuele activiteiten, zodat aan ieders behoefte wordt voldaan.
De bewoners ervaren eigen regie door de bewegingsruimte die ze krijgen. Hierdoor kunnen ze zelfstandig beslissingen nemen en hun dag op hun eigen manier invullen. Deze bewegingsvrijheid draagt bij aan hun welzijn en gevoel van autonomie, wat essentieel is voor een prettige en gebalanceerde leefomgeving.

Teamwork

David Maas van Exsta: “De hechte samenwerking tussen de architect (Burobas), projectleiding, begeleiding, bewoners en ons als inrichters heeft van de Zwinstraat 1-3 een uniek project gemaakt met een heel eigen karakter. Het resultaat toont durf, creativiteit en hedendaags design in een rustige en warme setting. Het was een enorm plezier om met al deze mensen samen te mogen werken!”