State of the art gebouw

De nieuwbouw (uitbreiding) van de Rooyse Wissel werd onlangs feestelijk geopend door Minister Sander Dekker. Een prachtig state of the art innovatief gebouw. Voor dit unieke project verzorgde Exsta het interieur. Algemeen directeur Hyacinthe van Bussel vertelt enthousiast: “Bij het ontwerp en interieur is uitgegaan van de principes van een ‘healing environment’. Dit wil zeggen dat het gebouw bijdraagt aan het behandelklimaat van de patiënt en een prettig werkklimaat voor medewerkers.”

 

 

 

 

Ontwerp & kleurgebruik

De ontwerpprincipes sluiten mooi aan bij de visie van Exsta, waarbij met de juiste combinatie van materialen en kleuren een prettig gevoel gecreëerd wordt dat aansluit op de wensen en behoeften van de gebruikers. Algemeen directeur Hyacinthe van Bussel vertelt:

“Kleur is van invloed op onze emoties, daarom is er gekozen voor lichte tinten die rustgevend werken. We hebben verschillende ruimten ingericht, zoals de woonkamers, de vijf minutenkamer, de extra beveiligde kamer (EBK), recreatie- en familie kamers, de comfort room en zit- en slaapkamers. We zijn echt super trots op het eindresultaat!”

Het blijkt dat mensen zich prettig en rustig voelen in een ruimte die natuurlijk aan doet. Zeker belangrijk voor de Rooyse Wissel, waar patiënten verblijven met ernstige psychiatrische problemen. Algemeen directeur Hyacinthe van Bussel vertelt: “Bij de Rooyse Wissel is dit vertaald naar aandacht voor natuur, ronde vormen, lange zichtlijnen, lichte en natuurlijke kleuren en veel daglicht.” De nieuwbouw en het interieur sluit volledig aan bij de behandelvisie. Meer hierover kun je bekijken op https://youtu.be/PdfcKbt2-pE.